header-vagabond.png

En vacker, tröstande dikt för den som någon gång mist ett älskat djur...

Regnbågsbron

På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.

När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör,
så kommer det till Regnbågsbron.
Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner
så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken,
och våra vänner har det varmt och skönt.
Alla djur som har varit sjuka och gamla
blir återställda till hälsa och vigör;
de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen,
precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak;
de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar.
Alla springer och leker tillsammans,
men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.

Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva.
Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset,
hans ben bär honom fortare och fortare.
Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut
i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte,
dina händer smeker på nytt det älskade huvudet,
och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur
som så länge varit frånvarande från ditt liv
men aldrig från ditt hjärta.

Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans...

Författare okänd...


MånsMåns 7 augusti 1990- 31 oktober 2006.
Måns var en Klassisk Perser. Måns kom till oss från Siv på Gotland några dagar före jul 1990. Han fick åka Gotlansbåten alldeles själv, drykt 4 månade gammal, vilket äventyr för vår lilla kisse och vilken julklapp för oss!! Han älskade att vara med på det mesta. Han åkte långa bilresor med oss och bodde i husvagn. Var med oss på sjön och sov i tält. Seglade med min mamma och pappa i oväder över Bråviken. Somnade med barnen när dom var små och sen kom han och lade sig i husses knä framför tvn. När det var läggdags så sov han på min kudde. På sommaren låg han gärna i sele ute i trädgården. På nyårsafton satt han alltid i fönstret och tittade på alla fyrverkerier. Ja han var med på det mesta som sagt och verka tycka att allt var ok, bara han fick vara med. På hösten 2006 orkade njurarna inte längre och han fick somna in lugnt och stilla i mitt knä. En saknad och högt älskad kisse finns inte mer. Han kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta.VickeVicke 11 november 1980 - 13 oktober 1994.
Vicke var en West highlant white terrier. Vicke kom till mamma och pappa våren 1983, då han var 2 år. Monica som hade haft honom från början kunde inte ha honom kvar då han inte klarade av att bo i stan och åka kommunalt.Han "jobbade" med henne på Skansen och läxade en gång upp en av vargarna.Det var nog enda gången han var tuff. Han var en liten rädd kille när han kom. Allt var läskigt, bila och barn bla.När han kom till "landet" så gick det bättre och bättre. När mina barn kom passade han barnvagnen och talade genast om när bebisen vaknade. När vi var hundvakt så var han barnvakt.Han blev också en bra skeppshund. Då han var med mamma och pappa ute på sjön och seglade stora delar av somrarna. Hans njurar tog också slut, Det tog en vecka från helt frisk hund tills det var dags för honom att få somna.


YoungYoung 24 maj 1974 - 3 september 1982.
Young var en Cairnterrier. Young hämtade vi hem när han var 8 veckor. Det var på mitt sommarlov mellan femman och sexan. Vi gick på dressyr kurs med honom som liten. Han blev en jätte duktig lydig hund.Jag kunde ta buss och pendeln in till stan bara för att han skulle tränas. Sa man "nu kommer bussen" så hoppade han ner i sin väska, som han skulle åka i. Han älskade verkligen att åka allt. Han åkte cykel, moppe, skottkärra, barnvagn, vindsurfinbräda och var givetvis med på sjön i segelbåten. Han är nog den roligaste hunden jag någon sin har träffat. Hans älskling här i livet var hans matte, vi andra var ju helt okej, men var inte matte hemma så låg han i fönstret och väntade på henne. Ligga i fönstret är väll inte så hundigt, men det hade katt Murre lärt honom. Murre fanns i huset när Young kom och Murre talade om vem som bestämde och lärde honom kattsaker. Dom blev riktiga kompisar. Låg i köksfönstret tillsammans eller i hundkorgen. Young blev tyvärr inte så gammal att han fick vara med när mina barn kom, det hade varit så kul. Han verkligen älskade att vara med och leka med alla barn. Han blev på körd av en bil och bröt ryggen så han blev förlamad. Då det var tyvärr inte mycket att göra. Vår älskade första hund.

Copyright © Bello Doll's | All rights reserved | Design Johan Karlsson