Skip to main content

Regnbågsbron

En vacker, tröstande dikt för den som någon gång mist ett älskat djur...

På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.

När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör, så kommer det till Regnbågsbron. Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken, och våra vänner har det varmt och skönt. Alla djur som har varit sjuka och gamla blir återställda till hälsa och vigör; de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen, precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak; de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar. Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.

Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva. Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset, hans ben bär honom fortare och fortare. Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte, dina händer smeker på nytt det älskade huvudet, och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur som så länge varit frånvarande från ditt liv men aldrig från ditt hjärta.

Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans...

Författare okänd.

Nash

25 november 2006 - 13 oktober 2020

IP S*Nash Let’s Rock
Rag n 03, brun bicolor

Nash föddes 2006-11-25. Han var vår första Ragdoll. En medelstor hane. Han hade en kanon profil. Som jag bra älskar. Medel ögonfärg och ett sött uttryck.

Nash var vår lekfarbror här hemma. Han var full av bus. Den av katterna som det var mest fart på. Nash var nyfiken på det mesta, ville inte missa några äventyr. Nash var fantastiskt duktig på att gå i sele. Han kanske var mer hund en katt, när det gäller det. Att vara med på sjön och springa runt i flytväst var rätt kul det också. Han sov på min kudde på nätterna. På dagarna och kvällarna var han gärna med husse. Med åren blev han lugnare men nyfiken in i det sista. Njurarna blev till sist så dåliga att det inte fanns mer att göra. Det är ett stort tomrum i mitt hjärta och på min kudde. Han är så saknad.

Nash första utställning slutade med ett NOM, jag fattade ingenting. Utställningar var inte riktigt hans grej, men han är ju köpt till sällskap.

Quiz

7 augusti 2007 - 27 augusti 2018

Ma’Rags Picture Of Quiz 
Rag n 03, brun bicolor 


Quiz föddes 2007-08-07. Rag n 03, brun bicolor. Han är
resultatet efter en fantastisk parning mellan mina två favorit katter hos Maria, vackra snälla Kelly och stora härliga Otto. I den kullen föddes även hans syster Quintezza som är mamma till Vagabond och Qendra "Kakan". Quiz var en stor hane med stora starka ben, härlig och fantastisk öron placering. Jag bara älskar dom. Bra ögonfärg. Quiz var vår STORA snälla nallebörn (ej felstavat). Han tog hand om våra småkatter när dom flyttar hit. Ellen när vi har kattungar. Han tvättar alla blöta. Han låg helst och sover på rygg med ett bakben upp i luften.

Quiz älskade att vara hemma och ta det lugnt, lite av tjuren Ferdinand. Han låg och tittade när dom andra lekte. Det hände ibland att han både lekte och sprand, men det hände inte ofta. Att ligga ute i kattgården var också mysigt. Han var som en stor trygg pappa för alla de andra katterna.
Njurarna tog slut, då fanns det tyvärr inte mer att göra när medicinen inte hjälper längre. Han fick somna in stilla i min famn. Han är så otroligt saknad.

Quiz blev NOM en gång och Best In Showen gång, sen fick han vara hemma. Han blev skrämt på en utställning, så det var läskigt där.Marags Zelda

5 augusti 2014 - 3 mars 2015

Zelda komm till oss som en liten bonuskatt.
Jag hade blivit erbjuden att få Kakan av Maria. När jag kom dit för att hämta Kakan, fick jag frågan om jag ville ha Zelda också. Det va inget svårt val. Jag hade ju drömt om att få köpa en kattunge efter Zola. Nu fick jag möjligheten och tackade snabbt ja efter att pratat med mannen här hemma.
Tyvärr blev lycka kortvarig. Zelda fick vingelsjuka. Hur hon fick det får vi aldrig reda på. Hon fick somna in 2 dagar före sin 7 månaders dag. FY va jobbigt det va.

Måns

7 augusti 1990- 31 oktober 2006

Måns var en Klassisk Perser. Måns kom till oss från Siv på Gotland några dagar före jul 1990. Han fick åka Gotlansbåten alldeles själv, drykt 4 månade gammal, vilket äventyr för vår lilla kisse och vilken julklapp för oss!! Han älskade att vara med på det mesta. Han åkte långa bilresor med oss och bodde i husvagn. Var med oss på sjön och sov i tält. Seglade med min mamma och pappa i oväder över Bråviken. Somnade med barnen när dom var små och sen kom han och lade sig i husses knä framför tvn. När det var läggdags så sov han på min kudde.

På sommaren låg han gärna i sele ute i trädgården. På nyårsafton satt han alltid i fönstret och tittade på alla fyrverkerier. Ja han var med på det mesta som sagt och verka tycka att allt var ok, bara han fick vara med. På hösten 2006 orkade njurarna inte längre och han fick somna in lugnt och stilla i mitt knä. En saknad och högt älskad kisse finns inte mer. Han kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta.

Vicke

11 november 1980 - 13 oktober 1994

Vicke var en West highlant white terrier. Vicke kom till mamma och pappa våren 1983, då han var 2 år. Monica som hade haft honom från början kunde inte ha honom kvar då han inte klarade av att bo i stan och åka kommunalt.Han "jobbade" med henne på Skansen och läxade en gång upp en av vargarna.Det var nog enda gången han var tuff. Han var en liten rädd kille när han kom. Allt var läskigt, bila och barn bla. När han kom till "landet" så gick det bättre och bättre.

När mina barn kom passade han barnvagnen och talade genast om när bebisen vaknade. När vi var hundvakt så var han barnvakt.Han blev också en bra skeppshund. Då han var med mamma och pappa ute på sjön och seglade stora delar av somrarna. Hans njurar tog också slut, Det tog en vecka från helt frisk hund tills det var dags för honom att få somna.

Young

24 maj 1974 - 3 september 1982

Young var en Cairnterrier. Young hämtade vi hem när han var 8 veckor. Det var på mitt sommarlov mellan femman och sexan. Vi gick på dressyr kurs med honom som liten. Han blev en jätte duktig lydig hund.Jag kunde ta buss och pendeln in till stan bara för att han skulle tränas.

Sa man "nu kommer bussen" så hoppade han ner i sin väska, som han skulle åka i. Han älskade verkligen att åka allt. Han åkte cykel, moppe, skottkärra, barnvagn, vindsurfinbräda och var givetvis med på sjön i segelbåten.

Han är nog den roligaste hunden jag någon sin har träffat. Hans älskling här i livet var hans matte, vi andra var ju helt okej, men var inte matte hemma så låg han i fönstret och väntade på henne. Ligga i fönstret är väl inte så hundigt, men det hade katten Murre lärt honom. Murre fanns i huset när Young kom och Murre talade om vem som bestämde och lärde honom kattsaker. Dom blev riktiga kompisar. Låg i köksfönstret tillsammans eller i hundkorgen.

Young blev tyvärr inte så gammal att han fick vara med när mina barn kom, det hade varit så kul. Han verkligen älskade att vara med och leka med alla barn. Han blev påkörd av en bil och bröt ryggen så han blev förlamad. Då det var tyvärr inte mycket att göra. Vår älskade första hund.

Copyright © Bello Doll's | All rights reserved | Design Johan Karlsson